Dalí Theater en Museum

Vanuit buiten loop ik het museum binnen. Het is super warm, maar ik moet de warmte een dag ontvluchten. Als ik binnenkom zie ik het canvas. Het canvas is zo groot als de volledige achterwand van het Theatermuseum. Met mijn camera kan ik dit kunstwerk niet volledig op de foto zetten. Ik laat het rusten en kijk. Laat alle fantasieën en verbeeldingen vanuit het canvas op me afkomen. Starend naar het kunstwerk krijg ik een glimlach op mijn gezicht. Deze man heeft echt talent!

Dalí is bekend van zijn surrealistische stijl. Naar verloop van tijd ging hij over op universele thema’s en hij raakte gefascineerd door religie en moderne wetenschap. Hij keek terug om inspiratie te halen uit de klassieke en renaissancistische kunst. Deze inspiratie deelde hij met Arno Breker, de Duitse beeldhouwer die hij al een tijdje bewonderde.

You have to systematically create confusion, it sets creativity free.
Everything that is contradictory creates life.”
– Salvador Dalí

Salvador Dalí is een oprechte kunstenaar en een welwaardige inspiratiebron voor ieder mens. Zijn verbeelding en fantasieën krijgen vorm op het canvas. Hoe artistiek hij met zowel zijn penseel als met zijn handen kunst maakt, is bewonder waarlijk. Een verkapping van de werkelijkheid met altijd wel ergens een gezicht verstopt in zijn kunstwerken. Salvador Dalí is zeker een inspiratiebron voor Blonddesign.

Wist je dat: Dalí in 1969 het logo van het lollymerk Chupa Chups ontwierp.
inspire life

Om een nieuwe, gezonde dosis inspiratie voor komende projecten te krijgen, bezocht Blonddesign het Dalí Theater en Museum.

previous post
next post